joanna3

joanna3

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Schabowe miękkie i soczyste

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Popularny Schaboszczak na niedzielę. Kotlety przygotowane w ten sposób są soczyste, miękkie i mają chrupiącą panierkę.

Schabowe miękkie i soczyste Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schabowe miękkie i soczyste

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowe miękkie i soczyste
Mięso rozbijamy na ok.3 mm, obsypujemy solą i pieprzem. Mleko wlewamy do miski dodajemy przeciśnięty czosnek i parę kropel maggi.Do miski wkładamy kotlety, mieszamy aby marynata pokryła je w całości.Odstawiamy na 1 godz. Po tym czasie panierujemy jak zwykłe kotlety w rozkłóconym jajku bułce tartej. Smażymy w roztopionym smalcu z dodatkiem oleju. Podajemy z ziemniakami i surówką np. z pora.
Schabowe miękkie i soczyste
Marynujemy przez godzinę do zmiękczenia mięsa.
Schabowe miękkie i soczyste
Smażymy na mieszance tłuszczów do zrumienienia.