Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Schabowe roladki Edzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne roladki które rozpływają się w ustach.

Schabowe roladki Edzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe roladki Edzi

 

  • 0,8 kg schabu bez kości
  • 20 dkg sera żółtego
  • 8 plasterków szynki
  • 1 papryka czerwona
  • 4 łyżki musztardy ostrej
  • sól
  • pieprz
  • 300 ml śmietany 12%
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki Edzi
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na 8 plastrów. paprykę Kroimy w cienkie paski, ser kroimy w plasterki. Każdy plasterek traktujemy tłuczkiem dość cienko. Przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Każdego kotleta smarujemy musztardą, układamy plasterek szynki, plasterek sera i 2 kawałki papryki. Kotleciki zwijamy w roladki i spinamy wykałaczką. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i układamy roladki. W naczyniu mieszamy dokładnie śmietanę z przecierem pomidorowym oraz papryką w proszku. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy sosem rolady, posypujemy posiekanym koperkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C na ok 30 min.
Schabowe roladki Edzi
Na każdy kawałek kotleta układamy szynkę ser i paprykę
Schabowe roladki Edzi
Kotlety delikatnie zwijamy w roladki i spinamy wykałaczką
Schabowe roladki Edzi
Rolady układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem
Schabowe roladki Edzi
Na wierzch rolad posypujemy posiekanym koperkiem