nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Schabowe roladki nadziane ryżem i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Schabowe roladki, ruloniki smakowicie nadziane doprawionym ryżem wymieszanym z porem to propozycja na urozmaicenie schabowego, to pyszny mięsny dodatek do obiadu.

Schabowe roladki nadziane ryżem i porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe roladki nadziane ryżem i porem

 

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki nadziane ryżem i porem
Oba plastry schabu rozbić tłuczkiem i natrzeć z obu stron solą, pieprzem i oregano. Ugotowany ryż przełożyć do miseczki i dodać do niego w miarę drobno pokrojonego pora. Wymieszać ryż z porem przygotowując w ten sposób nadzienie do schabowego rulonika doprawiając farsz szczyptą soli i pieprzu oraz sporą dawką granulowanego czosnku i curry. Na rozbite i doprawione mięso nakładać ryżowo - porowy farsz. Zwijać mięso robiąc z niego roladki, ruloniki chowając tym samym farsz do środka, zwinięte roladki spinać wykałaczkami. Zwinięte schabowe rulony panierować w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Smażyć roladki na dobrze rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek na niedużym ogniu z każdej strony.
Schabowe roladki nadziane ryżem i porem
Przygotowywanie farszu do schabowych roladek.
Schabowe roladki nadziane ryżem i porem
Rozbity i doprawiony schab z nałożonym farszem przed zwinięciem w roladkę.
Schabowe roladki nadziane ryżem i porem
Zwinięte roladki w panierce z jajka i z bułki tartej.
Schabowe roladki nadziane ryżem i porem
Schabowe roladki podczas ich smażenia na patelni z oliwą z oliwek.