miszelka golonka

miszelka golonka

Szef Kuchni
[Przepisów: 32]

Schabowe roladki w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Schabowe zrolowane z boczkiem i ogórkiem w sosie własnym.

Schabowe roladki w sosie własnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe roladki w sosie własnym

 

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki w sosie własnym

Schab pokroić na około 6- 8 plastrów. Rozbić bardzo cienko tłuczkiem. Popieprzyć i posmarować musztardą. Na każdy plaster położyć pokrojonego ogórka i boczek. Zwinąć i spiąć szpilkami do mięsa lub wykałaczkami. W głębokiej patelni rozgrzać olej z masłem. Obsmażyć na złoto roladki. Wlać wodę, tyle żeby zakryła mięso. Dodać trzy ziarenka ziela angielskiego i liść laurowy. Gotować do miękkości- około 40 minut. Po tym czasie doprawić do smaku i zagęścić zawiesiną z maki i wody. Zagotować i podawać :) Smacznego !


Odkryj przepis na schab duszony ze śliwką >>>

Schabowe roladki w sosie własnym
Mięso trzeba rozbić równomiernie i bardzo cienko.
Schabowe roladki w sosie własnym
Ogórki i boczek również powinny być dość cienkie- lepiej się zrolują.
Schabowe roladki w sosie własnym
Na każdy plaster wystarczy dać 1 łyżeczkę musztardy.
Schabowe roladki w sosie własnym
Mięso samo nada piękny brązowy kolor sosikowi.