nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Schabowe roladki z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Propozycja na urozmaicenie schabu, na smakowicie nadziane roladki schabowe. Roladki są aromatyczne, wyraziste w smaku i sycące.

Schabowe roladki z kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe roladki z kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki z kiełbasą
Oba plastry schabu rozbić tłuczkiem i natrzeć z obu stron przyprawami: solą, pieprzem, sporą ilością granulowanego czosnku, mielonym kminkiem i suszonym lubczykiem. Na rozbite i doprawione mięso położyć po kawałku zwyczajnej kiełbasy. Zwinąć schabowe roladki chowając tym samym do środka kiełbasę i spinać roladki wykałaczkami, by się nie rozpadały. Jajko wbić do miseczki i rozbełtać je widelcem. Panierować obie roladki w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć roladki z każdej strony na patelni z dobrze rozgrzanym olejem na niedużym płomieniu.
Schabowe roladki z kiełbasą
Oba plastry schabu rozbite tłuczkiem i natarte z obu stron przyprawami.
Schabowe roladki z kiełbasą
Kawałki zwyczajnej kiełbasy ułożone na rozbitym i doprawionym mięsie.
Schabowe roladki z kiełbasą
Zwinięte i spięte wykałaczkami roladki panierowane w jajku i w bułce tartej.
Schabowe roladki z kiełbasą
Roladki w panierce smażone na dobrze rozgrzanym oleju i niedużym płomieniu.