2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Schabowe w pestkach słonecznika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Ziarno słonecznika doskonale się sprawdzi w roli panierki kotletów schabowych czy piersi z kurczaka,polecam na chrupiący zdrowy obiad.

Schabowe w pestkach słonecznika Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowe w pestkach słonecznika

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w pestkach słonecznika
Mięso myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem.Wkładamy do foliowego woreczka i rozbijamy tłuczkiem,oprószamy czubricą do smaku.Odstawiamy na 10 minut aby mięso naszło przyprawą. Z jajek,mleka i mąki robimy ciasto naleśnikowe,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pestki słonecznika wysypujemy na płaski talerz.Kotlety panierujemy w cieście a następnie w pestkach smażymy wolno na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z bukietem ulubionych surówek.
Schabowe w pestkach słonecznika
kotlety rozbijamy na płaty przyprawiamy czubricą
Schabowe w pestkach słonecznika
panierujemy w cieście naleśnikowym z obu stron
Schabowe w pestkach słonecznika
smażymy na wolnym ogniu na rumiany kolor