Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Schabowe w serowej panierce

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Schabowe w chrupiącej, serowej skórce.

Schabowe w serowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe w serowej panierce

 

  • schab b/k - 4-6 plastrów,
  • jajo - duże,
  • maka pszenna lub kukurydziana - 3 lyzki,
  • ser zółty - 6 łyżek,
  • bułka tarta - 6 łyżek,
  • olej do smażenia,
  • vegeta,
  • pieprz ziołowy.

Sposób przygotowania:

Schabowe w serowej panierce
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i rozbić pod folią. Jajo rozbełtać i przyprawić vegetą. Schabowe oprószyć pieprzem ziołowym. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z mąką oraz bułką tarta. Mięso maczać najpierw w jaju, następnie w panierce serowej i wrzucić na dobrze rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na rumiano.
Schabowe w serowej panierce
Etap 1
Schabowe w serowej panierce
Etap 2
Schabowe w serowej panierce
Etap 3
Schabowe w serowej panierce
Etap 4