Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

Schabowe z boczniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne Schabowe z boczniaków ;)

Schabowe z boczniaków

Składniki:

Schabowe z boczniaków

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z boczniaków
Boczniaki dokładnie płuczemy wodą. Najlepiej jak sa duże te nasze boczniaki :)
Do głębokiego talerza wbijamy trzy jaja, solimy i pieprzymy. mieszamy dokładnie.
W dwóch oddzielnych talerzach wsypujemy mąkę oraz bułkę tartą.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Każdy boczniak wpierw maczamy w jajku , następnie optaczamy w mące , później znowu w jajku i na koniec w bułce tartej. I kładziemy na dobrze rozgrzany tłuszcz. Smażymy na średnim ogniu , po obu stronach , aż będą złociste.
Najlepsze z chlebkiem i ketchupem :)