eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Schabowe zawijaski Eli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Pyszny schab z grilla w nowym wydaniu.

Schabowe zawijaski Eli

Składniki:

Schabowe zawijaski Eli

 

  • 7 kotletów schabowych
  • 7 cienkich parówek
  • 7 słupków sera długości parówek
  • musztarda do posmarowania kotletów
  • pieprz

 

  • Marynata:
  • 1/2 litra maślanki
  • 4 łyżki chrzanu
  • 3 łyżki przyprawy do grilla

 

  • 14 wykałaczek(namoczyć w wodzie)

Sposób przygotowania:

Schabowe zawijaski Eli
Kotlety roztłuc tłuczkiem na cienkie płaty,oprószyc pieprzem i posmarować musztardą.Na krótszy brzeg kotleta położyć parówkę,ser,zwinąć i spiąć dwoma wykałaczkami.Składniki marynaty dokładnie wymieszać,zalać schabowe zawijaski i włożyc na noc do lodówki.Piec na grillu przez około 40 minut.Smacznego!