kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 262]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Schabowe zawijasy z szynką i parmezanem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Znudziły Ci się tradycyjne schabowe???Czas wypróbować zawijasy

Schabowe zawijasy z szynką i parmezanem

Składniki:

Schabowe zawijasy z szynką i parmezanem

 

  • 4 plastry schabu
  • 4 plastry szynki wiejskiej
  • 4 łyżki starego parmezanu
  • sól,pieprz
  • 2 jajka
  • pół szklanki mąki pszennej
  • pół szklanki bułki tartej
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Schabowe zawijasy z szynką i parmezanem
Plastry schabu rozbij tłuczkiem,oprósz solą i pieprzem.Na każdym plastrze schabu układaj po jednym plastrze szynki i po łyżce parmezanu.Zroluj ciasno schab tak aby powstały zawijasy.Panieruj zawijasy w mące,roztrzepanych jajkach i bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron.Podawaj z ziemniakami z wody i ulubioną surówką.