MartaKarasia

MartaKarasia

Kucharz
[Przepisów: 7]

schabowy faszerowany pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schabowy inny niż zwykle.przepis na 4 porcje.

schabowy faszerowany pieczarkami

Składniki:

schabowy faszerowany pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

schabowy faszerowany pieczarkami
-Kotlety rozbić dość cienko i posypać solą i pieprzem. - Oczyść pieczarki i pokrój na małe kawałeczki (można zetrzeć na tarce z dużymi otworami). Cebulę posiekać w kosteczkę. Rozgrzać patelnie, wlać olej, dodać masło i zeszklić cebulkę. Dodać pieczarki i smażyć razem z cebulą do do momentu odparowania płynu. Oprósz mąką i pomieszaj. Dopraw solą i pieprzem. -Na brzeg kotleta nakładaj farsz i zwijaj go w roladkę. zepnij wykałaczką. - w panierce wykonanej z mąki, roztrzepanego jaja i bułki tartej obtaczaj roladki. - smaż na niewielkim ogniu a z roladki z każdej strony nabiorą złotego koloru. Podaj z: ziemniaczkami, frytkami lub puree i sałatką.