tedy707

tedy707

Kucharz
[Przepisów: 7]

Schabowy pod pierzynką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobry pomysł na niedzielny obiad

Schabowy pod pierzynką

Składniki:

Schabowy pod pierzynką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowy pod pierzynką
Kotlety mocno rozbijamy, solimy, pieprzymy, posypujemy papryką. Obtaczamy w mące, potem rozbitym jajku a następnie bułce tartej. Smażymy z jednej strony. Plastry ananasa odsączamy z zalewy (możemy użyć świeżego owocu). Żółty ser przecieramy na grubych oczkach (możemy użyć dużych plastrów). Kotlety kładziemy ponownie na patelni, na każdy nakładamy plaster ananasa, posypujemy serem i przykrwymy patelnię. Smażymy aż ser się stopi. Możemy też zapiec w piekarniku. Podajemy np. z młodymi ziemniakami posypanymi posiekaną pietruszką.