VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Schabowy pod szpinakową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Przygotowanym szpinakiem z serem feta w prosty i szybki sposób możemy odmienić smak tradycyjnego schabowego.

Schabowy pod szpinakową pierzynką

Składniki:

Schabowy pod szpinakową pierzynką

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowy pod szpinakową pierzynką
Schab myjemy i kroimy w 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Do miseczki rozbijamy jajka, w drugiej przygotowujemy bułkę tartą. Plastry schabu maczamy w jajku i obtaczamy w bułce. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak a następnie przeciśnięty przez praskę czosnek. Na końcu szpinak mieszamy z pokrojoną w kosteczkę fetą. Doprawiamy pieprzem. Gdy masa jest zbyt gęsta dolewamy odrobinę wody i mieszamy. Całość rozkładamy na usmażonych schabowych.