astra

astra

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Schabowy przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

niezwykła odmiana zwykłego schabowego

Schabowy przekładaniec

Składniki:

Schabowy przekładaniec

 

  • Porcja dla 2 osób :
  • 4 kotlety schabowe,
  • 4 pieczarki,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 średnie cebule,
  • 2 plasterki sera żółtego,
  • 3 kromki suchego chleba razowego,
  • 2 cienkie plastry wędzonego boczku,
  • jajko,
  • pomidor,
  • sól, pieprz,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowy przekładaniec
-Chleb utrzeć na tarce albo zmielić drobno w młynku. - Cebulę pokroić w piórka, usmażyć na oleju na złoto, mocno doprawić. - Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć. - Schab rozbić na cienkie plastry, opanierować z jednej strony w jajku i panierce z chleba, smażyć na gorącym oleju najpierw stroną w panierce, a potem bez panierki. - Układać : kotlet panierką do dołu, stronę bez panierki posmarować majonezem, położyć pieczarki, następny kotlet panierką do góry, plaster boczku, podsmażoną cebulę, plaster sera, plaster pomidora. - Przygotowane porcje układamy na blaszce, wkladamy do piekarnika i zapiekamy w temp. 180c aż ser się zrumieni (ok. 15 min)