Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schabowy smażony w tymianku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tymianek nadaje mięsu ciekawego smaku. Lubię czasem właśnie nim przyprawić smażone lub pieczone mięsko.

Schabowy smażony w tymianku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy smażony w tymianku

 

Sposób przygotowania:

Schabowy smażony w tymianku
Umyty i osuszony schab pokroić w plastry. Cienko rozbić. Oprószyć kucharkiem, pieprzem, czosnkiem granulowanym i tymiankiem. Umyte jajko rozbić i rozkłócić. Kawałki mięsa obtoczyć w jajku. Po jajku panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Mięsko smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką lubo ogórkami.
Schabowy smażony w tymianku
Umyte i osuszone mięsko dokładnie rozbić.
Schabowy smażony w tymianku
Mięso z obu stron oprószyć przyprawami .
Schabowy smażony w tymianku
Przyprawione mięsko panierować w jajku i bułce tartej.
Schabowy smażony w tymianku
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.