Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotlet schabowy w kukurydzianej panierce

Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg

 

Sposób przygotowania:

Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg
Kotlet schabowy rozbić tłuczkiem, posypać z obu stron vegetą i odstawić na 1h do lodówki. Białko jajka roztrzepać wraz ze szczyptą soli oraz pieprzu. Płatki kukurydziane wsypać do woreczka, woreczek owinąć ściereczką i potłuc tłuczkiem aby płatki rozbiły się na drobniutko. Następnie kotlet panierować najpierw w mące, później w białku jajka, a na koniec w drobnych płatkach kukurydzianych. Kotlet smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z ziemniakami oraz dowolną sałatką lub buraczkami ćwikłowymi.
Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg
Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg
Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg
Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg