motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Schabowy w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kto z nas nie lubi kotlecika wieprzowego. Jest smacznym mięskiem obiadowym. W dodatku usmażony na smalcu.

Schabowy w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy w panierce

 

Sposób przygotowania:

Schabowy w panierce
Mięsko dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na porcje. Wszystkie kawałki rozbijamy. Następnie oprószamy przyprawami z dwóch stron. Odstawiamy na pół godziny, aby mięsko przeszło przyprawami.

Następnie każdy kawałek moczymy w rozbełtanym jajku a później w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym smalcu z dwóch stron.
Schabowy w panierce
Mięsko kroimy. Następnie rozbijamy i przyprawiamy
Schabowy w panierce
Przygotowane kotlety moczymy w rozbełtany jajku
Schabowy w panierce
Następnie mięsko przekładamy i obtaczamy w bułce tartej
Schabowy w panierce
Kotlety w panierce przekładamy na talerz i smażymy