marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sękacze drobiowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Piersi kurze pokroić w paski,pieczarki pokroić na plasterki,paprykę w kostkę.Ser zetrzeć na tarce,koper i pietruszkę posiekać.Smażyć i podać

Sękacze drobiowe.

Składniki:

Sękacze drobiowe.

 

  • 5 piersi kurczaka,
  • 40 dag.pieczarek,
  • 1 papryka czerwona,
  • pół puszki kukurydzy,
  • 3 jajka,
  • 20-30 dag.sera żółtego,
  • pęczek koperku i pietruszki,
  • maggi,
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • czosnek granulowany,
  • tłuszcz do smażenia,
  • pieprz,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Sękacze drobiowe.
Piersi kurczaka pokroić w paski,a pieczarki w plasterki,poddusić,
odparować.Paprykę pokroić w kostkę,ser zetrzeć na tarce,koper i pietruszkę drobno posiekać.Jajka roztrzepać z mąką ziemniaczaną,dodać kukurydzę,całość wymieszać dokładnie i doprawić.Smażyć z obu stron na gorącym tłuszczu,nakładając porcje łyżką.Podawać na ciepło z surówką.