Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Selerowy zawrót głowy

         
ocena: 5/5 głosów: 376

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wieprzowinę pokroić na drobne kawałeczki i

Selerowy zawrót głowy

Składniki:

Selerowy zawrót głowy

 

  • 75 dag selera
  • 20 dag wieprzowiny
  • 3 cebule
  • szczypta curry
  • kilka gałązek swieżego oregano
  • sól
  • mielony pieprz kolorowy
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Selerowy zawrót głowy
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wieprzowinę pokroić na drobne kawałeczki i osolić. Na dość dużej patelni rozgzrać olej i przesmażyć mięso razem z cebulą. Wieprzowinę podlać wodą i dusić pod przykryciem 10-15 min. Seler obrać i pokroić w słupki, a następnie dodać do mięsa, posypać pieprzem, curry i dalej trzymać na niewielkim ogniu, podlewając wodą lub bulionem w razie potrzeby. Oregano umyć, posiekać i wrzucić do wieprzowiny z selerami. całość oprószyć pieprzem i dusić do czasu aż mięso będzie miękkie. Podawać z pieczywem czosnkowym.

Tagi:

seler