choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

selery faszerowany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny sposób na podanie selera nadziewanego

selery faszerowany

Składniki:

selery faszerowany

 

  • 4 małe selery
  • 15 dag mięsa ugotowanego
  • 1 cebula
  • 3/4 litra buliony z kostki rosołowej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 pomidory
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

selery faszerowany
Seler oczyścić, obrać i umyć pod bieżącą wodą. Postawić wodę na gotowanie. Wrzucić do wrzącej wody selery i gotować 20 minut. Potem odciąć wierzchy w 1/3wysokości. Wydrążyć wnętrze selerów i pozostawić ścianki grubości około 1 cm. Środek pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać je ze skórki. Pokroić je w kostkę. Obrać i umyć cebulę a potem ją posiekać i wymieszać z mięsem solą, pieprzem, tartą bułką , pietruszką i pomidorami oraz selerem. Masą napełnić selery i ułożyć je w rondelku. Zalać je bulionem i dusić powoli pod przykryciem jakieś 20 minut. Gotowe

Tagi:

mięso seler