dagita

dagita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Semifreddo truskawkowo-jagodowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Szybkie w przygotowaniu domowe lody z truskawkami, jagodami i pokruszonymi bezami. Idealne na panujące upały.

Semifreddo truskawkowo-jagodowe

Składniki:

Semifreddo truskawkowo-jagodowe

 

Sposób przygotowania:

Semifreddo truskawkowo-jagodowe
Połowę truskawek blendujemy na mus a pozostałe kroimy w kostkę. Bezy kruszymy.

Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mus truskawkowy i dokładnie razem miksujemy. Dodajemy pokrojone truskawki, jagody oraz bezy i dokładnie całość mieszamy.

Gotową masę przelewamy do keksówki o wymiarach ok. 8 x 21 cm wyłożonej folią spożywczą i zawijamy od góry jak paczuszkę.

Mrozimy ok. 6 godzin. Wyjmujemy kilka minut przed podaniem.

Smacznego :)

Tagi:

beza bezy