lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Seniczki na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny wyszedł deserek lubmy takie :)

Seniczki na zimno Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Seniczki na zimno

 

  • 600 g serka mascarpone
  • 500 gram truskawek
  • sok malinowy 150 mili
  • 2x żelatyna fix deserowa dr Oetker
  • 300 ml śmietanki kremówki 30%, bardzo zimnej
  • cukier puder 150 gram

Sposób przygotowania:

Seniczki na zimno
Ubić śmietankę kremową następnie dodać cukier puder i ubić na sztywną pianę. Dodawać po jednej czubatej łyżce serka mascarpone, wciąż ubijając na gęstą masę. żelatynę rozpuścić szybko mieszając w około 1/4 szklanki gorącej wody.Zmiksowana masę przełożyć do foremek serduszek i do lodówki do zastygnięcia na około godzinę. Truskawki miksujemy blenderem dodajemy sok malinowy i rozpuszczona żelatynę na 800 gram masy albo czereśniowy nadal miksujemy wykładamy mus do foremek serduszek i do lodówki na godzinę ps żelatynę dodajemy tak aby zgęstniało
Seniczki na zimno
zlane foremki wkładamy do lodówki na gdzinę
Seniczki na zimno
na serek wylewamy mus z truskawek i żelatyny
Seniczki na zimno
wlewamy serek i wkładamy do lodówki na 1-1.5 godziny
Seniczki na zimno
Miksujemy blenderem truskawki dodajemy zelatyne