Ser topiony

Sery « poprzedni | następny »
kretka170 - Przepis na: Ser topiony offline

Kucharz
Przepisy: 22
Ser topiony
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny serek topiony Lekki śmierdziuszek polecam ja lubię


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Ser topiony - SKŁADNIKI:

Ser topiony - PRZYGOTOWANIE:

Jeśli mamy ser biały, który dosyć długo zalega nam w lodówce możemy zrobić z niego ser topiony.
Przekładamy ser biały do pojemnika z pokrywką i wstawiamy do piekarnika (nie nagrzanego!!!)(lub do innego ciemnego miejsca) ser musi poleżeć około tygodnia w tym pojemniku ( codziennie go musimy przez ten czas mieszać) Po upływie tygodnia wyjmujemy z piekarnika, wlewamy trochę oleju na patelkę i rozgrzewamy następnie przesypujemy ser na patelkę i smażymy aż się rozpuści. Kiedy ser się już rozpuści zdejmujemy patelkę z ognia i dodajemy vegetę , pieprz do smaku, kiedy ser lekko ostygnie przelewamy go do naczynka, po całkowity ostygnięciu przekładamy go do lodówki.
Jeśli ktoś lubi inne przyprawy oczywiście można inaczej serek doprawić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ser topiony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sery
Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach Kawowe serniczki Kotlety mielone z pieczarkami i żołtym serem
Francuskie z ricottą i owocami Ryżowe pulpeciki z żółtym serem Ruskie krokiety
Makaron z jarmużem Racuszki serowe z sosem koperkowym Kotleciki drobiowe z cukinią i żółtym serem
Placki z ugotowanych ziemniaków i fety Sałatka na śniadanie z wędzonym białym serem Ziemniaki z fetą i szczypiorem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane