Ser topiony

Sery « poprzedni | następny »
kretka170 - Przepis na: Ser topiony offline

Kucharz
Przepisy: 22
Ser topiony
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny serek topiony Lekki śmierdziuszek polecam ja lubię


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Ser topiony - SKŁADNIKI:

  • Ser biały około pół kg ( najlepiej ze wsi )
  • vegeta
  • pieprz
  • olej

Ser topiony - PRZYGOTOWANIE:

Jeśli mamy ser biały, który dosyć długo zalega nam w lodówce możemy zrobić z niego ser topiony.
Przekładamy ser biały do pojemnika z pokrywką i wstawiamy do piekarnika (nie nagrzanego!!!)(lub do innego ciemnego miejsca) ser musi poleżeć około tygodnia w tym pojemniku ( codziennie go musimy przez ten czas mieszać) Po upływie tygodnia wyjmujemy z piekarnika, wlewamy trochę oleju na patelkę i rozgrzewamy następnie przesypujemy ser na patelkę i smażymy aż się rozpuści. Kiedy ser się już rozpuści zdejmujemy patelkę z ognia i dodajemy vegetę , pieprz do smaku, kiedy ser lekko ostygnie przelewamy go do naczynka, po całkowity ostygnięciu przekładamy go do lodówki.
Jeśli ktoś lubi inne przyprawy oczywiście można inaczej serek doprawić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ser topiony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sery
Naleśniki z porzeczkami Leniwce z białego sera Polędwiczki drobiowe z żółtym serem i cebulką
Zapiekanki z ciasta francuskiego, fety i pomidorów Pierogi z serkiem i jagodami Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem
Pizza z warzywami i fetą Twarożek z żurawiną Faszerowane papryki
Ser biały z pomidorami Paprykowy serek w omlecie Marynowany ser w oleju

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj