Ser topiony

Sery « poprzedni | następny »
kretka170 - Przepis na: Ser topiony offline

Kucharz
Przepisy: 22
Ser topiony
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny serek topiony Lekki śmierdziuszek polecam ja lubię


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Ser topiony - SKŁADNIKI:

Ser topiony - PRZYGOTOWANIE:

Jeśli mamy ser biały, który dosyć długo zalega nam w lodówce możemy zrobić z niego ser topiony.
Przekładamy ser biały do pojemnika z pokrywką i wstawiamy do piekarnika (nie nagrzanego!!!)(lub do innego ciemnego miejsca) ser musi poleżeć około tygodnia w tym pojemniku ( codziennie go musimy przez ten czas mieszać) Po upływie tygodnia wyjmujemy z piekarnika, wlewamy trochę oleju na patelkę i rozgrzewamy następnie przesypujemy ser na patelkę i smażymy aż się rozpuści. Kiedy ser się już rozpuści zdejmujemy patelkę z ognia i dodajemy vegetę , pieprz do smaku, kiedy ser lekko ostygnie przelewamy go do naczynka, po całkowity ostygnięciu przekładamy go do lodówki.
Jeśli ktoś lubi inne przyprawy oczywiście można inaczej serek doprawić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ser topiony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sery
Naleśnikowe szaszłyki z mozzarellą Serowe racuszki Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere
Pekińska z pieczoną dynią i fetą Wiejska zapiekanka ziemniaczana z boczkiem Makaron z sosem śliwkowym i fetą
Babeczki - muffiny serowe z rodzynkami Trufle z awokado z orzeszkiem Kurczak z mozarellą i orzechami
Szpinak na cieplo z żółtym serem Panierowany ser do obiadu Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane