Ser topiony

Sery « poprzedni | następny »
kretka170

Kucharz
Przepisy: 22
Ser topiony
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny serek topiony Lekki śmierdziuszek polecam ja lubię


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Ser topiony - SKŁADNIKI:

Ser topiony - PRZYGOTOWANIE:

Jeśli mamy ser biały, który dosyć długo zalega nam w lodówce możemy zrobić z niego ser topiony.
Przekładamy ser biały do pojemnika z pokrywką i wstawiamy do piekarnika (nie nagrzanego!!!)(lub do innego ciemnego miejsca) ser musi poleżeć około tygodnia w tym pojemniku ( codziennie go musimy przez ten czas mieszać) Po upływie tygodnia wyjmujemy z piekarnika, wlewamy trochę oleju na patelkę i rozgrzewamy następnie przesypujemy ser na patelkę i smażymy aż się rozpuści. Kiedy ser się już rozpuści zdejmujemy patelkę z ognia i dodajemy vegetę , pieprz do smaku, kiedy ser lekko ostygnie przelewamy go do naczynka, po całkowity ostygnięciu przekładamy go do lodówki.
Jeśli ktoś lubi inne przyprawy oczywiście można inaczej serek doprawić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ser topiony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sery
Twarożek z rzodkiewką Serowo-czosnkowa zupa krem Eli Sernik cappuccino z ananasem i galaretką
Twaróg z porem i koperkiem (do ziemniaków) Chrupiący twarożek Pizza z makrelą
Pizza z kurczakiem i ricottą Rolada serowa z kurczakiem i papryką Naleśniki z serem i złocistą posypką
Borówkowo-twarożkowy tort naleśnikowy Różane naleśniki Naleśniki z łososiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane