Ser topiony

Sery « poprzedni | następny »
kretka170 - Przepis na: Ser topiony offline

Kucharz
Przepisy: 22
Ser topiony
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny serek topiony Lekki śmierdziuszek polecam ja lubię


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Ser topiony - SKŁADNIKI:

Ser topiony - PRZYGOTOWANIE:

Jeśli mamy ser biały, który dosyć długo zalega nam w lodówce możemy zrobić z niego ser topiony.
Przekładamy ser biały do pojemnika z pokrywką i wstawiamy do piekarnika (nie nagrzanego!!!)(lub do innego ciemnego miejsca) ser musi poleżeć około tygodnia w tym pojemniku ( codziennie go musimy przez ten czas mieszać) Po upływie tygodnia wyjmujemy z piekarnika, wlewamy trochę oleju na patelkę i rozgrzewamy następnie przesypujemy ser na patelkę i smażymy aż się rozpuści. Kiedy ser się już rozpuści zdejmujemy patelkę z ognia i dodajemy vegetę , pieprz do smaku, kiedy ser lekko ostygnie przelewamy go do naczynka, po całkowity ostygnięciu przekładamy go do lodówki.
Jeśli ktoś lubi inne przyprawy oczywiście można inaczej serek doprawić.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ser topiony  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sery
Naleśnikowe szaszłyki z mozzarellą Serowe racuszki Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere
Pekińska z pieczoną dynią i fetą Wiejska zapiekanka ziemniaczana z boczkiem Makaron z sosem śliwkowym i fetą
Babeczki - muffiny serowe z rodzynkami Trufle z awokado z orzeszkiem Kurczak z mozarellą i orzechami
Szpinak na cieplo z żółtym serem Panierowany ser do obiadu Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane