Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 343]

Ser twarogowy z pastą pomidorową i kminkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tradycyjny twarożek w wykonaniu mojego Taty, jaki pamiętam z dzieciństwa. Pasta pomidorowa nadaje słodyczy, a kminek charakterystycznego smaku.

Ser twarogowy z pastą pomidorową i kminkiem

Składniki:

Ser twarogowy z pastą pomidorową i kminkiem

 

  • 350 g sera twarogowego
  • gęstą kwaśna śmietana
  • sól ziołowa do smaku
  • pełna łyżka koncentratu pomidorowego
  • kminek mielony do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • 3 jajka na twardo

Sposób przygotowania:

Ser twarogowy z pastą pomidorową i kminkiem
Jajka ugotowac na twardo, ostudzic i drobniuteńko posiekać albo utrzeć na tarce.

Ser biały (najlepiej półtłusty i dość miękki) rozgnieść widelcem dodając tyle kwaśnej gęstej śmietany, aby osiągnąć odpowiednią, dość luźną konsystencję.

Dodać łyżkę gęstego słodkiego koncentratu pomidorowego dobrej jakości i rozetrzeć do uzyskania jednolitego koloru. Posolić serek do smaku i doprawić sporą ilością mielonego kminku i słodkiej papryki.

Podawać z ulubionym pieczywem.

Tagi:

pasty ser kminek