jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Ser w panierce orzechowo-owsianej.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taki ser to szybki i smaczny obiad lub kolacja.

Ser w panierce orzechowo-owsianej. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ser w panierce orzechowo-owsianej.

 

  • 4 krążki sera camembert
  • 1 jajo
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • szczypta chili
  • szczypta soli
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Ser w panierce orzechowo-owsianej.
Wbijamy jajo do miseczki, dodajemy wodę, orzechy, otręby. Doprawiamy solą i chili - mieszamy dokładnie. Nakładamy papkę na serki z obydwu stron i smażymy je na głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Podajemy serki na gorąco z dodatkiem surówki lub kapusty kiszonej pekińskiej. Jeśli serki są duże, jajko też musisz użyć w większym rozmiarze.
Ser w panierce orzechowo-owsianej.
Starte orzechy łączymy z jajem i otrębami - mieszamy.
Ser w panierce orzechowo-owsianej.
Serki smazymy na rumiany kolor na głębokim tłuszczu.
Ser w panierce orzechowo-owsianej.
Serki w panierce podajemy gorące z dodatkiem kiszonej kapusty pekińskiej.

Tagi:

sery ser