Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Serca drobiowe w śliwkowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lubię dogadzać kulinarnie domownikom

Serca drobiowe w śliwkowym sosie

Składniki:

Serca drobiowe w śliwkowym sosie

 

  • 500 g serca drobiowe
  • 100 g śliwki suszone
  • 0,5 szkl czerwone wytrawne wino
  • sól i pieprz
  • 1 cebula
  • tymianek suszony
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Serca drobiowe w śliwkowym sosie
Serca oczyścić, opłukać, przełożyć na patelnię, dodać tłuszcz, dusić do miękkości. Podczas duszenia dodać sól i pieprz, ciągle mieszając. SOS ŚLIWKOWY Śliwki zalać wodą, odstawić na noc. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na tłuszczu. Do cebuli dodać odlane z wody i osączone śliwki, wino czerwone, pokruszony tymianek, sól i pieprz. Dusić wszystko razem na wolnym ogniu przez parę minut. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić, zmiksować. Gotowe serca drobiowe, wyłożyć na talerze, polać sosem śliwkowym. Podawać z ryżem

Tagi:

śliwki