LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Serca drobiowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetny sposób na tani obiad.

Serca drobiowe z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serca drobiowe z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Serca drobiowe z pieczarkami
Serduszka dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić sprasowany czosnek, zeszklić. Dodać pokrojone serca, oprószyć mąką i przesmażyć. Przełożyć do rondla. Pieczarki oczyścić, pokroić w paski i dodać do serc. Podlać bulionem. Dodać pieprz, ziele, liść laurowy, maggi, dusić na wolnym ogniu. Doprawić solą do smaku, zabielić śmietaną. Podawać z ziemniakami lub kaszą.
Serca drobiowe z pieczarkami
Krojenie w plastry serduszek drobiowych.
Serca drobiowe z pieczarkami
Smażenie serc drobiowych oprószonych mąką.
Serca drobiowe z pieczarkami
Krojenie pieczarek w paski do serc drobiowych.
Serca drobiowe z pieczarkami
Duszenie serc drobiowych z pieczarkami i bulionem.