Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Serca indycze na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne i znakomite na rodzinny obiad :)

Serca indycze na ostro

Składniki:

Serca indycze na ostro

 

  • 0,5 kg serca indycze,
  • 1 sztuka cebula,
  • 2 sztuki marchew,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 0,5 łyżeczki imbir mielony,
  • 2 łyżeczki przyprawa gyros,
  • 3 łyżeczki papryka czerwona,
  • 0,5 łyżeczki koncentrat pomidorowy,
  • do smaku natka pietruszki,
  • 2 łyżeczki mąka

 

Sposób przygotowania:

Serca indycze na ostro
Serca płuczemy i kroimy dodajemy do garnka i zalewamy wodą tak by je przykryło następnie dodajemy pokrojoną cebulę , marchew z tartą na tarce , sól , pieprz , imbir , przyprawę gyros , paprykę czerwoną ,koncentrat , natkę pietruszki i mąkę.
Gotujemy około 30min.

Podajemy z ryżem :)
Smacznego!