CURANT

CURANT

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Serce wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Potrawa typu zupa gulaszowa , flaczki

Serce wołowe

Składniki:

Serce wołowe

Sposób przygotowania:

Serce wołowe

Serce po oczyszczeniu gotować rozpołowione w zależności od
wielkości od 1,5 do 2,0 godzin na wolnym ogniu z dodatkiem ziaren pieprzu i ziela angielskiego - w tym czasie utrzeć warzywa (cebule drobno pokroić) na grubej tarce . Po ugotowaniu mięsa ,po ostudzeniu usunąć całkowicie tłuszcz zastygły na powierzchni. serce dokładnie oczyścić z twardego tłuszczu i innych niejadalnych tkanek
Pokroić w paseczki jak np flaczki. Połączyć mięso , wywar , przygotowane warzywa (proporcje 1-1-1) dodać dwie łyzki masła , sól , i dusić 20 min , dodać majeranek i jeszcz 5 min. I to by było na tyle.

TO NIE MA SMAKU FLACZKÓW TYLKO SWÓJ WŁASNY
NIEPOWTARZALNY !!!! :-)