Serce wołowe

Mięsa « poprzedni | następny »
CURANT

Kuchcik
Przepisy: 1
Serce wołowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Potrawa typu zupa gulaszowa , flaczki


trudność: łatwe
czas:

Serce wołowe - SKŁADNIKI:

Serce wołowe - PRZYGOTOWANIE:

Serce po oczyszczeniu gotować rozpołowione w zależności od
wielkości od 1,5 do 2,0 godzin na wolnym ogniu z dodatkiem ziaren pieprzu i ziela angielskiego - w tym czasie utrzeć warzywa (cebule drobno pokroić) na grubej tarce . Po ugotowaniu mięsa ,po ostudzeniu usunąć całkowicie tłuszcz zastygły na powierzchni. serce dokładnie oczyścić z twardego tłuszczu i innych niejadalnych tkanek
Pokroić w paseczki jak np flaczki. Połączyć mięso , wywar , przygotowane warzywa (proporcje 1-1-1) dodać dwie łyzki masła , sól , i dusić 20 min , dodać majeranek i jeszcz 5 min. I to by było na tyle.

TO NIE MA SMAKU FLACZKÓW TYLKO SWÓJ WŁASNY
NIEPOWTARZALNY !!!! :-)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Serce wołowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Serduszka drobiowe w sosie koperkowym Udka pieczone w marynacie z sosem teriyaki Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej
Gęsta zupa Rodzinna Domowa wędlina z łopatki Podudzia z kurcząt z orzechami
Drobiowy gyros w pomidorach Karkówka zapiekana w sosie majonezowo-ketchupowym Kapuśniak Eli na wędzonce
Kolorowe kotleciki z piekarnika Pierś z ananasem w porach duszonych w winie  Krupnik na białej kiełbasie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane