Serce wołowe

Mięsa « poprzedni | następny »
CURANT - Przepis na: Serce wołowe offline

Kuchcik
Przepisy: 1
Serce wołowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Potrawa typu zupa gulaszowa , flaczki


trudność: łatwe
czas:

Serce wołowe - SKŁADNIKI:

Serce wołowe - PRZYGOTOWANIE:

Serce po oczyszczeniu gotować rozpołowione w zależności od
wielkości od 1,5 do 2,0 godzin na wolnym ogniu z dodatkiem ziaren pieprzu i ziela angielskiego - w tym czasie utrzeć warzywa (cebule drobno pokroić) na grubej tarce . Po ugotowaniu mięsa ,po ostudzeniu usunąć całkowicie tłuszcz zastygły na powierzchni. serce dokładnie oczyścić z twardego tłuszczu i innych niejadalnych tkanek
Pokroić w paseczki jak np flaczki. Połączyć mięso , wywar , przygotowane warzywa (proporcje 1-1-1) dodać dwie łyzki masła , sól , i dusić 20 min , dodać majeranek i jeszcz 5 min. I to by było na tyle.

TO NIE MA SMAKU FLACZKÓW TYLKO SWÓJ WŁASNY
NIEPOWTARZALNY !!!! :-)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Serce wołowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Pieczona kaczka z jabłkami Filety zapiekane z brokułem i pomidorem Szynka domowa z czerwoną czubricą
Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą Karkówka zapiekana z cebulką i serem Roladki schabowe z grzybami i warzywami
Gulasz z żołądków Kurczak nadziewany kaszą i śliwkami Kąski kurczaka w słodko-kwaśno-ostrym sosie
Śliwkowo-paprykowe pałki z kaszą gryczaną Filet kukurydziano - otrębowy Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane