Serce wołowe

Mięsa « poprzedni | następny »
CURANT

Kuchcik
Przepisy: 1
Serce wołowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Potrawa typu zupa gulaszowa , flaczki


trudność: łatwe
czas:

Serce wołowe - SKŁADNIKI:

Serce wołowe - PRZYGOTOWANIE:

Serce po oczyszczeniu gotować rozpołowione w zależności od
wielkości od 1,5 do 2,0 godzin na wolnym ogniu z dodatkiem ziaren pieprzu i ziela angielskiego - w tym czasie utrzeć warzywa (cebule drobno pokroić) na grubej tarce . Po ugotowaniu mięsa ,po ostudzeniu usunąć całkowicie tłuszcz zastygły na powierzchni. serce dokładnie oczyścić z twardego tłuszczu i innych niejadalnych tkanek
Pokroić w paseczki jak np flaczki. Połączyć mięso , wywar , przygotowane warzywa (proporcje 1-1-1) dodać dwie łyzki masła , sól , i dusić 20 min , dodać majeranek i jeszcz 5 min. I to by było na tyle.

TO NIE MA SMAKU FLACZKÓW TYLKO SWÓJ WŁASNY
NIEPOWTARZALNY !!!! :-)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Serce wołowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Galaretki drobiowe 'na jeden kęs" Kurczak z warzywami Mielone nadziewane pomidorkami
Kurczakowa potrawka z curry i kurkumą Kaczka z gruszkami w karmelu Kurczak w sosie kaszubskim z kaszą gryczaną
Szynka peklowana  Roladki z bogatym wnętrzem Curry z wieprzowiny -Shikar Kari
Roladki schabowe z orzechami Gulasz z szynki z warzywami i ciecierzycą Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane