Serce wołowe

Mięsa « poprzedni | następny »
CURANT - Przepis na: Serce wołowe offline

Kuchcik
Przepisy: 1
Serce wołowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Potrawa typu zupa gulaszowa , flaczki


trudność: łatwe
czas:

Serce wołowe - SKŁADNIKI:

Serce wołowe - PRZYGOTOWANIE:

Serce po oczyszczeniu gotować rozpołowione w zależności od
wielkości od 1,5 do 2,0 godzin na wolnym ogniu z dodatkiem ziaren pieprzu i ziela angielskiego - w tym czasie utrzeć warzywa (cebule drobno pokroić) na grubej tarce . Po ugotowaniu mięsa ,po ostudzeniu usunąć całkowicie tłuszcz zastygły na powierzchni. serce dokładnie oczyścić z twardego tłuszczu i innych niejadalnych tkanek
Pokroić w paseczki jak np flaczki. Połączyć mięso , wywar , przygotowane warzywa (proporcje 1-1-1) dodać dwie łyzki masła , sól , i dusić 20 min , dodać majeranek i jeszcz 5 min. I to by było na tyle.

TO NIE MA SMAKU FLACZKÓW TYLKO SWÓJ WŁASNY
NIEPOWTARZALNY !!!! :-)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Serce wołowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Żołądki curry z papryką,cebulą i pieczarkami Kurczak w sosie brokułowym podany z ryżem Conchiglioni z łopatką pod beszamelem
Potrawka marchewkowo-ryżowa z kurczakiem Kurczak w sosie curry z pieczonymi paprykami Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym
Szynka długo marynowana Pieczona kaczka z miodem Roladki z kurczaka z bazylią
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Polędwiczka z czosnkowym sosem i ziemniaczkami Schab w panierce z semoliną

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane