Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Serce z sera

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

po prostu przepyszne nic więcej

Serce z sera

Składniki:

Serce z sera

 

  • 50 dag sera śmietankowego o temperaturze pokojowej
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 38 dag chudego twarogu
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 4 szklanki świeżych truskawek

Sposób przygotowania:

Serce z sera
w malakserze dokładnie zmiksować ser śmietankowy z masłem twarogiem śmietaną i cukrem pudrem przełożyć masę do litrowej foremki w kształcie serca(jeśli nie masz użyj innej wtedy uzyskasz inny kształt) wyłożoną podwójnie zwilżoną gazą foremkę położyć na talerzu który będzie służył jako ociekacz włożyć do lodówki na 12-24 godziny aż ser się porządnie zastygnie wyjąć z foremki ułożyć na półmisku i obłożyć truskawkami

Tagi:

sery ser