Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Serduszka drobiowe na kwaśno

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Nie każdy lubi serduszka ale w takiej postaci warto spróbować.

Serduszka drobiowe na kwaśno

Składniki:

Serduszka drobiowe na kwaśno

 

  • 1 kg serduszek z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1/2 cebuli
  • maly kawalek selera
  • SOS:
  • sok z 1 dużej cytryny
  • 1/2 szklanki oliwy (125 ml)
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Serduszka drobiowe na kwaśno
Cebulę, marchew i seler obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i zalać wodą, posolić. Serduszka umyć i dodać do warzyw. Calość gotować 20 minut. Następnie odcedzić wodę. Ugotowane z warzywami serduszka wystudzić i wlożyć do miski razem z warzywami. Przygotować sos: oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i polączyć z wcześniej umytą i posiekaną natką pietruszki. Serduszka polać sosem. W razie potrzeby doprawić solą i oprószyć pieprzem.