luna76

luna76

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Serduszka drobiowe w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli lubicie podroby drobiowe, to to danie, na pewno przypadnie Wam do gustu. Dość szybko się go przygotowuje, tym bardziej, ze serca można obgotować dzień wcześniej.

Serduszka drobiowe w sosie koperkowym

Składniki:

Serduszka drobiowe w sosie koperkowym

 

  • 1 kg serduszek drobiowych
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki świeżego kopru lub 2 łyżki suszonego
  • 1 1/2 litra przegotowanej wody
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Serduszka drobiowe w sosie koperkowym
Ugotowane i wystudzone serca oczyszczam. Marchew i pietruszkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Cebule kroje w kostkę . Wszystko podsmażam na oliwie przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Podlewam wodą i duszę, aż warzywa zmiękną. . Wywar zaprawiam śmietaną wymieszana z mąką, zagotowuję , dodaję serca i doprawiam do smaku. Podaję z ziemniakami z wody.