dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Serduszka orzechowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kruche ciasteczka idealne do kawy.

Serduszka orzechowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serduszka orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Serduszka orzechowe
Orzeszki drobno siekamy. Margarynę siekamy nożem. Do margaryny dodajemy pozostałe składniki (prócz białka i cukru kryształu) i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i rozwałkowujemy. Z ciasta wycinamy serduszka, układamy na papierze do pieczenia. Każde ciasteczko smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15 minut. Smacznego.
Serduszka orzechowe
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto.
Serduszka orzechowe
Ciasto owijamy w folię i schładzamy w lodówce.
Serduszka orzechowe
Z rozwałkowanego ciata wycinamy serduszka.
Serduszka orzechowe
Każde serduszką smarujemy białkiem i posypujemy cukrem.