szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Serduszka z borówkami i białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie łatwe ciasteczka potrafią przygotowac nawet dzieci i tak też było w tym przypadku.

Serduszka z borówkami i białą czekoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serduszka z borówkami i białą czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Serduszka z borówkami i białą czekoladą
Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i wycinamy foremkami serduszka. Ciasteczka smarujemy mlekiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasteczkach ukłądamy borówki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15-20 minut. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i roztopioną polewamy upieczone i lekko przestudzone ciasteczka.
Serduszka z borówkami i białą czekoladą
Z ciasta francuskiego wycinamy foremką serduszka.
Serduszka z borówkami i białą czekoladą
Serduszka smarujemy delikatnie mlekiem.
Serduszka z borówkami i białą czekoladą
Na serduszkach układamy borówki amerykańskie
Serduszka z borówkami i białą czekoladą
Ciasteczka polewamy roztopioną czekolada.