gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Serduszka z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 35
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kruche serduszka - idealne na walentynki lub zbliżający się dzień babci.

Serduszka z czekoladą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Serduszka z czekoladą

 

 

  • NADZIENIE:
  • nutella

 

  • DODATKI:
  • brzoskwinie z puszki
  • cukier puder do posypania

 

 

Sposób przygotowania:

Serduszka z czekoladą
Składniki ciasta mieszamy na początku mikserem - gdy już trochę się połączą - przekładamy na stolnicę i zarabiamy do końca na jednolite ciasto. Przygotowane ciasto owijamy w folię schładzamy 15 minut. Następnie ciasto rozwałkowujemy na stolnicy, za pomocą foremki wykrawamy serduszka, w połowie serduszek dodatkowo wycinamy na środku kółko. Wycięte ciastka układamy na blaszkę pieczemy 12 minut w temperaturze 180. Rozpuszczamy nutelle na parze, smarujemy całe ciasto przykrywamy ciastkiem z dziurką. Ciastka odkładamy do zastygnięcia. Na koniec kroimy brzoskwinie w średnią kostkę, i wkładamy w dziurę w ciastku. Gotowe ciasta posypujemy cukrem pudrem.
Serduszka z czekoladą
Ze schłodzonego ciasta wycinamy foremką serduszka
Serduszka z czekoladą
Wycięte ciasta układamy na posmarowaną blaszkę
Serduszka z czekoladą
Do zastygniętych ciasteczek wkładamy kostkę brzoskwini

Tagi:

ciasto