szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Serduszka z galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealnie nadają się do serwowania dla najmłodszych. Krem czekoladowy i galaretka to przysmak każdego dziecka.

Serduszka z galaretką

Składniki:

Serduszka z galaretką

 

  • 2 ½ szkl. mąki
  • ¾ szkl cukru pudru
  • 1 kost. masła
  • 2 żółtka
  • 1 cukier waniliowy
  • Kilka kropli aromatu waniliowego
  • 1 słoik kremu orzechowego lub czekoladowego
  • 2 czerwone galaretki
  • Cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Serduszka z galaretką
Z masła, mąki, cukru pudru, cukru waniliowego, żółtek zagnieść gładkie ciasto,dodać kilka kropel aromatu waniliowego. Ciasto uformować w kulę i wstawić na 30 minut do lodówki. Galaretkę rozrobić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, przelać do płaskiego naczynia i wstawić do zastygnięcia do lodówki. Ciasto po wyjęciu z lodówki rozwałkować na grubość ok. 3 mm. Foremką do ciastek wycinać serduszka i poukładać na blaszce do pieczenia. Piec na złoty kolor ok. 10 - 15 minut w piekarniku nagrzanym do w 200 stopni. Ciasto wystudzić. Posmarować kremem i złączyć ze sobą po 2 sztuki. Z zastygniętej galaretki powycinać serca i układać na każdym ciastku. Posypać cukrem pudrem.