evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Serduszkowe burgery wołowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne,delikatne burgery o posmaku imbiru . . . .

Serduszkowe burgery wołowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serduszkowe burgery wołowe

 

  • 200g polędwicy wołowej
  • 1 mała cebulka (starta na trce o drobnych oczkach)
  • 1 ząbek czosnku (starty na tarce o drobnych oczkach)
  • 1 płaska łyżka startego imbiru
  • 3 łyżki rosołu (ja miałam drobiowy)
  • olej do posmarowania grilla
  • sól morska,pieprz świeżo mielone wg.uznania

Sposób przygotowania:

Serduszkowe burgery wołowe
Mięso mielimy,przekładamy do misy.Dodajemy do niego starty imbir,czosnek i cebulkę.Całość delikatnie solimy i pieprzymy oraz wlewamy 3 łyżki rosołu. Wyrabiamy dłonią na jednolitą masę.Kule mięsa dzielimy na pół i każdą część przekładamy do foremki w kształcie serca (lub tak jak ja do objemki na sadzone jajo) Grill smarujemy olejem i grillujemy nasze serduszka po 4 minuty z każdej strony i gotowe . . . Podajemy w bułce lub do ziemniaków to już jak kto lubi.... Smacznego :)
Serduszkowe burgery wołowe
Mięso mielimy,przekładamy do misy.Dodajemy do niego starty imbir,czosnek i cebulkę.Całość delikatnie solimy i pieprzymy oraz wlewamy 3 łyżki rosołu.
Serduszkowe burgery wołowe
Wyrabiamy dłonią na jednolitą masę . . . . . .
Serduszkowe burgery wołowe
Kule mięsa dzielimy na pół i każdą część przekładamy do foremki w kształcie serca (lub tak jak ja do objemki na sadzone jajo)
Serduszkowe burgery wołowe
Grill smarujemy olejem i grillujemy nasze serduszka po 4 minuty z każdej strony i gotowe . . .

Tagi:

grill