Serniczek biedronka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przygotowane w ten sposób mini serniczki zachwycą gości na przyjęciach.

Serniczek biedronka

Składniki:

Serniczek biedronka

 

  • 180 g mielonego twarogu
  • 1/2 laski wanilii
  • 2 łyżki cukru pudru (jeśli wolicie słodsze, możecie dodać więcej)
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • kilka rodzynek
  • 1 galaretka truskawkowa

Sposób przygotowania:

Serniczek biedronka
W 1/4 szklanki wrzątku rozpuścić żelatynę, a w pozostałym galaretkę. Twaróg wymieszać z cukrem pudrem i miąższem wanilii. Dodać wystudzoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do zabezpieczonych folią aluminiową rantów cukierniczych o średnicy 13 cm. Na wierzchu ułożyć rodzynki, a następnie zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki, do czasu, aż galaretka całkowicie stężeje.