Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Serniczek brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyłóż tortownicę folią , rozłóż na spodzie ciasteczka biszkoptowe.

Serniczek brzoskwiniowy

Składniki:

Serniczek brzoskwiniowy

 

  • 3 op. serka homogenizowanego
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 kostka masła
  • 1/2 szkl. mleka
  • galaretka brzoskwiniowa
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1/2 op. ciasteczek biszkoptowych

Sposób przygotowania:

Serniczek brzoskwiniowy
Wyłóż tortownicę folią , rozłóż na spodzie ciasteczka biszkoptowe. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy spęcznieje, rozpuść we wrzącym mleku. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę dodawaj porcjami serek i przestudzoną żelatynę. Dokładnie wymieszaj i wyłóż na przygotowany spód. Wstaw do lodówki. Brzoskwinie osącz, pokrój na kawałki, część powtykaj z zastygającą masę serową. Sok z puszki uzupełnij gorącą wodą do ilości potrzebnej do rozpuszczenia galaretki. Resztę brzoskwiń połóż na wierzchu serniczka, wylej tężejącą galaretkę. Schłodź.

Tagi:

ciasteczka