Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Serniczki z wiśniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Smaczne serniczki z dodatkiem grysiku, który nadaje odpowiednią strukturę wypiekowi. Zatopione w nim wiśnie smakują wspaniale.

Serniczki z wiśniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serniczki z wiśniami

 

Sposób przygotowania:

Serniczki z wiśniami
Miękkie masło utrzeć z cukrem do białości. Białka jaj oddzielić od żółtek i po jednym żółtku dodawać do masła. Po łyżce wlewać dobrze zmielony twaróg (może być też serek homogenizowany) i jogurt. Wmieszać kaszę i skórkę z cytryny. Białka ubić na sztywno i za pomocą łopatki delikatnie wmieszać pianę w masę serową. Wylewać sernik do foremek, wkładając wiśnie bez pestek. Mogą być też mrożone, ale najpierw trzeba je odmrozić i odsączyć. Piec w 175*C przez ok 30min. Wystudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Serniczki z wiśniami
Masło utrzeć z cukrem, a następnie dodawać po jednym żółtku.
Serniczki z wiśniami
Porcjami dodawać serek i jogurt naturalny.
Serniczki z wiśniami
Do masy serowej wsypać kaszę manną i skórkę z cytryny.
Serniczki z wiśniami
Na końcu w masę serową wmiedzać pianę z białek.