bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

sernik babuni

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

długo pozostaje mokry i świeży

sernik babuni

Składniki:

sernik babuni

 

  • 2-3 ziemniaki (ugotowane bez soli)
  • 1,5 kg białego sera (mielony)
  • 40 dag cukru
  • 6 jajek
  • 2 łyzki mąki poznańskiej
  • aromat cytrynowy
  • rodzynki

Sposób przygotowania:

sernik babuni
Ugotowane ziemniaki utrzeć z cukrem aż powstanie mokra papka . Dodawać stopniowo ser , jajka , aromat i namoczone , otoczone w mące rodzynki .
Piec około godziny w 180 stopniach .

Ja dodałam również inne bakalie , a na wierzch dałam pianę z 2 białek (po 40 minutach pieczenia) i piekłam jeszcze 40 minut .