CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Sernik bananowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sernik na miodzie i bananach, bez białego cukru. Cudowny smak i zapach. Sernik polany masą czekoladową.

Sernik bananowy

Składniki:

Sernik bananowy

 

 

  • Polewa : czekolada mleczna 80 g
  • 3 łyżki mleka

Sposób przygotowania:

Sernik bananowy
Obrane banany razem a serem zmiksować w robocie kuchennym.

Utrzeć płynny miód z żółtkami i stopniowo dodawać utarty ser z bananem.

Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z serem, na końcu doprawić sokiem z cytryny.

Formę wysmarować margaryną, posypać kaszą manną, wyłożyć herbatnikami.

Przełożyć równo masę serową.

Piec najpierw w 180 C, potem dopiekać w 160 C.

Czekoladę z mlekiem rozpuścić nad parą wodną, po ostygnięciu sernika polać wierzch.

Tagi:

sernik banany