Sernik bez sera
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Wielkanocne ciasta

sebek2002 - Przepis na: Sernik bez sera offline

Kuchcik
Przepisy: 4
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sernik bez sera
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Śmietana musi być gęsta- lepsza konzystencja ciasta.


trudność: łatwe
czas:

Sernik bez sera - SKŁADNIKI:

  • CIASTO: 3szkl. mąki, 1szkl. cukru, 6 żółtek, 1 margaryna, mały proszek do pieczenia (15g)
  • MASA: 6 bialek, 1szkl. cukru, 2 budynie śmietankowe, 3 śmietany 18%- gęste

Sernik bez sera - PRZYGOTOWANIE:

Ze składników zagnieść ciasto, podzielić. Większą część ciasta wyłożyć na blaszkę, a mniejszą dać do zamrażalnika. Ubić białka na sztywno, dodać cukier, śmietane i budynie- UCIERAĆ!!! Utartą mase wylać na ciasto, na wierzch zetrzeć drugą część z zamrażalnika. PIEC 50 MIN. W TEMP. 180


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sernik bez sera (strona 1 z 1)  
Krolina13

Krolina13
offline

2009-03-22 20:27
Brzmi bardzo ciekawie;)
Do ulubionych^^
Skomentuj
Oceń:
0
pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl
offline

2009-03-22 22:38
już dodałam do ulubionych,ciekawy przepis:))
Skomentuj
Oceń:
0
Ewka

Ewka
offline

2009-03-23 10:57
Już jest w ulubionych.
Tylko mam jedno pytanko:
Jakie duże te śmietanki??
~~~~~~~~
Skomentuj
Oceń:
0
sebek2002

sebek2002
offline

2009-03-23 11:17
Śmietany mają być 500ml, zapomniałam podać w przepisie
Skomentuj
Oceń:
0
ania 25

ania 25
offline

2010-03-29 11:56
świetny ten sernik bez sera polecam !!!!!!:-))
Skomentuj
Oceń:
0
Fenix

Fenix
offline

2010-12-02 13:09
Czy spód trzeba najpierw podpiec przed wlaniem masy czy po prostu masę wlewa się na surowe ciasto i dopiero w tedy wszystko razem piecze?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Wiśniowa fantazja Orzechowy z bezą Kotlety parówkowo jajeczne
Babka piernikowa Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym Biało- czerwona sałatka z fetą
Pomarańczowa surówka Bardzo lekka kolorowa sałatka Rogaliki z marmoladą
Ciasto  chmurka Sernik Tiramisu Fale dunaju z gruszkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane