paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 975]

Sernik bez spodu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny sernik do kawy jak i herbaty. Sernik ten pieczony jest bez spodu z ciasta oraz bez rodzynek, ale w smaku za to jest bardzo dobry, serdecznie polecam.

Sernik bez spodu

Składniki:

Sernik bez spodu

 

  • twaróg półtłusty zmielony 50 dag
  • serek śmietankowy np. Philadelphia 25 dag
  • mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
  • jajka 7 szt
  • cukier puder do smaku
  • masło 15 dag
  • olejek waniliowy lub śmietankowy do smaku

Sposób przygotowania:

Sernik bez spodu
Do miski włożyć schłodzone masło i miksować na najwyższych obrotach ok. 4 min. Do utartego na pulchną masę masła wsypać do smaku cukier puder i ponownie całość zmiksować do połączenia się składników.

Dodawać do masła stopniowo po łyżce zmielony twaróg i serek, cały czas miksując na średnich obrotach. 

Gdy masło połączy się z serkiem dodawać po jednym jajku i wlać olejek. 

Na koniec wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszać całość. 

Masę przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem. Pieczemy w temp. 170 c przez 50-60 min.

Tagi:

ciasto sernik