jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Sernik bez spodu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

sernik bez spoku doskonały do kawy i herbaty

Sernik bez spodu

Składniki:

Sernik bez spodu

 

Sposób przygotowania:

Sernik bez spodu
Ser przekręcić przez maszynkę razem z ziemniakami.
Margarynę ucierać dodając po jednym żółtku, łyżce sera i cukru. Na końcu dodać ubitą na sztywną pianę z białek oraz mąkę ziemniaczaną zmieszaną z proszkiem do pieczenia, posiekaną laskę wanilii, skórkę pomarańczową i rodzynki.
Lekko wymieszać, włożyć masę do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy.
Piec w średnio gorącym piekarniku 190-220 stop. C. 40-45 minut. Przed wyjęciem sprawdzić ostrożnie patyczkiem, czy sernik jest jużupieczony.
Pozostawić wotwartym wygaszonym piekarniku 10 minut, po zupełnym ostygnięciu wyjąć z formy.