kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Sernik bezglutenowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Pyszny i wilgotny sernik bez glutenu. Wyszedł prosty a to dzięki temu, że nie ubijałam białek na pianę przed dodaniem do ciasta.

Sernik bezglutenowy

Składniki:

Sernik bezglutenowy

 

Sposób przygotowania:

Sernik bezglutenowy
Do miski wkładamy mascarpone i ricottę, chwilę miksujemy razem. Następnie dodajemy cukier i znowu miksujemy. Dodajemy jajka i znowu miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę kukurydzianą i mieszamy.

Tortownice wysmarowujemy masłem i wysypujemy mąką kukurydzianą. Wlewamy ciasto i wyrównujemy.

Wafelek kroimy w kostkę i układamy na wierzch ciasta.

Wstawiamy sernik do piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w 200 stopniach. studzimy w uchylonym piekarniku.

Tagi:

sernik