Tomo

Tomo

Kucharz
[Przepisów: 16]

Sernik bezowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Niebo w gębie... Uwielbiam ten sernik!

Sernik bezowy

Składniki:

Sernik bezowy

 

  • 1 kg sera śmietankowego,
  • 30 dkg cukru,
  • 2 budynie śmietankowe bez cukru,
  • pół szklanki oleju,
  • 2 całe jajka,
  • 6 żółtek,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 paczka wiórek kokosowych,
  • 4 paczki herbatników pod spód,
  • rodzynki,
  • migdały (-płatki),
  • olejek zapachowy śmietankowy

Sposób przygotowania:

Sernik bezowy
Cukier,,jajka,żółtka ucierać dodając po jednej kostce sera,dodać budynie,rozprowadzone z mlekiem powoli wlewając,dodać olej,bakalie. Piec 20-25 min. W 175-180 st.C NASTĘPNIE! Ubić białka + 5 łyżek cukru + niecała paczka wiórek kokosowych. Po 20-25 min. wlać na ciasto białko ubite z wiórkami kokosowymi. Piec jeszcze ze 20-25 min. do ładnego złotego koloru. Smacznego!