dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Sernik brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Puszysty sernik z kawałami brzoskwinek

Sernik brzoskwiniowy

Składniki:

Sernik brzoskwiniowy

 

  • kg sera białego 3-krotnie melonego
  • 5 jajek
  • budyń waniliowy
  • szklanka cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • margaryna Kasia
  • 2 serki waniliowe
  • puszka brzoskwiń w puszcze
  • aromat pomarańczowy

Sposób przygotowania:

Sernik brzoskwiniowy
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka wrzucić do miski z cukrem i zmiksować na puszystą masę, dodać ser, budyń, proszek do pieczenia, aromat, serki homogenizowane, i rozpuszczoną oraz przestudzoną Kasię. Miksować ok 1 min. Dodać ubite na sztywną pianę białka i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Przelać do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tarta tortownicy. Piec w 180 st przez godz.