Strona główna Sernik czekoladowo- mietowy

Sernik czekoladowo- mietowy

Serniki « poprzedni | następny »
jagienka - Przepis na: Sernik czekoladowo- mietowy offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 908
Sernik czekoladowo- mietowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

wykwintne ciasto z cukiereczkami mietowymi


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Sernik czekoladowo- mietowy - SKŁADNIKI:

  • CIASTO:
  • 3 szklanki wafli czekoladowych drobno pokruszonych
  • 1 łyżeczka kakao
  • 3 łyżki roztopionego masła
  • NADZIENIE:
  • 1 1/4 szklanki cukierków czekoladowo- miętowych
  • 1 1/4 kg sera śmietankowego, o temperaturze pokojowej
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki mocnej kawy
  • 1 szklanka śmietany do ubijania
  • 4 jajka
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany

Sernik czekoladowo- mietowy - PRZYGOTOWANIE:

CIASTO:
Z mieszać razem wafle, kakao i masło. Masą wyłożyć boki i dno tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Ugnieść i odstawić.
NADZIENIE:
Roztopić cukierki czekoladowe, odstawić. Dokładnie utrzeć ser z cukrem. Ciągle ucierając dodać kawę i śmietanę. Dodawać po 1 jajku, ucierając po każdym. Dodać kwaśną śmietanę i roztopioną czerkoladę, wymieszać. Wylać nadzienie do przygotowanej tortownicy. Piec w nagrzanym do 180 stop. C. piekarniku 75 minut, po czym wyłączyć, uchylić drzwiczki do odparowania. Po około 30 minutach przełożyć na kratkę do ostygniecia. Chłodzić przez noc.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sernik czekoladowo- mietowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Serniki
Sernik ze śliwkami Sernik kokosowy Ciasto serowo-czekoladowe z jeżynami
Sernik ze śliwkami Serowa chatka z niespodzianką Sernik na zimno jagodowo-kolorowy
Kokosowo-malinowy sernik z musli Sernik na zimno Sernik składany
Sernik z jabłkami  Tropikalny sernik Sernik marmurkowy na zimno

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane