aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Sernik czekoladowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 26

Sernik czekoladowy- ma bardzo czekoladowy smak i jest bardzo dobry. Serniki w każdej formie mi smakują.

Sernik czekoladowy

Składniki:

Sernik czekoladowy

 

  • Ciasto:
  • 1,5 szkl mąki
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jaja
  • 5 łyżek wody
  • 25 dag margaryny
  • 3 łyżki kakao
  • 1,5 szkl cukru
  • Ser:
  • 4 jaja
  • 70 dag sera
  • 12 dag margaryny
  • cukier waniliowy
  • 10 dag wiórek koksowych
  • 1 szkl cukru
  • 1 budyń waniliowy

Sposób przygotowania:

Sernik czekoladowy
Ciasto: Margarynę, wodę, cukier i kakao zagotowujemy i gotujemy do pięciu minut. Następnie studzimy i ucieramy z żółtkami i pozostałymi składnikami.

Na końcu mieszamy z pianą ubitą z białek i wylewamy do foremki o wymiarze 25/ 36.

Ser: Margarynę ucieramy z cukrami i żółtkami. Dodajemy porcjami ser ciągle ucierając.

Wsypujemy pozostałe składniki i pianę ubitą z białek. Ser układamy kupkami na cieście i pieczemy w 180 stopniach ponad godzinę.  





Tagi:

sernik